14-03-08

1.800 POEZIEBUNDELS ALS STRAF

8100 POEZIEBUNDELS ALS VERGOEDING

 

Er zijn landen die erg creatief omspringen met hun wetgeving. Zo heb je in Iran zelfs een compensatiewetgerving voor vrouwen. Iedereen weet dat de vrouwenrechten er op de onderste la liggen en ik vermoed dat de wetgevers zich hierover een beetje schuldig voelen. Daarom hebben ze de 'Mehrieh' uitgevonden, een traditie die zegt dat de man zich ertoe verplicht de wens van zijn vrouw na te komen op het ogenblik dat ze daarom vraagt. In feite komt het neer op een verzekering voor de toekomst van de vrouw omdat in geval van echtscheiding haar kansen miniem zijn.

Zo veroordeelde de rechter onlangs een man tot het kopen van 1800 poëzieboeken voor zijn vrouw omdat hij haar in de steek liet. De arme man moest 700 miljoen rial of 50.000 euro bij elkaar schrapen. Hopelijk heeft ze in haar appartementje genoeg ruimte om tussen vers en metrum te kunnen leven.

Een andere man moest zijn vrouw 120.000 rozen kopen. In een romantische opwelling beloofde hij haar dit containertje rozen. Omdat hij veel te gierig was, sleepte ze hem voor de rechtbank. De rechter legde zelfs beslag op zijn woning todat hij de laatste bloem had afbetaald. Of het verse bloemen moesten zijn werd er niet bijgezegd. 

Dat ze me toch aan het fantaseren want de gekste beloftes worden immers gedaan als de vlindertjes wat aanrommelen in je buik.

"Schatje, nooit ga ik van je weg!" "En als het toch gebeurt, brand je dan 200.000 kaarsen onder de Parijse eifeltoren?

of

"Schatje, ik blijf tot mijn laatste snik bij jou!" "En als je toch weg gaat, laat je dan 300.000 flyers vliegen uit een luchtbalolon waarop staat dat je mij bedrogen hebt?

of

"Schatje, liever sterf ik dan u alleen te laten!" " En als je het toch doet, ga je dan 5 jaar lang naar de begrafenis van eender welke weduwe in Brussel? 

of

"Schatje, ik lig in jou gebakken, nooit wil ik nog van jou los!" "En als je je dan toch eens uit mij geraakt beloof je dan eens in het jaar waar ook ter wereld een siamese tweeling te gaan opzoeken?"

of

"Schatje, vanaf nu zal ik nimmer van je zijde wijken!" "En als je toch eens afwijkt beloof je dan elk optreden van Geert Hoste bij te wonen zolang hij optreedt?

of

"Schatje, als jij sterft ga ik mee in je graf!" "En als je nu toch eens weg bent voor ik sterf, beloof je dan op alle allerheiligen de rest van je leven op elk graf in de derde rij op het kerhof van Hasselt bij elk graf bloemen te zetten?"

of

"Schatje, onze verbinding is heilig en onverbreekbaar!" "En als onze band toch gebroken wordt, beloof je me dan 654 dagen onafgebroken met een ijzeren bol aan je been rond te lopen? 

of

"Schatje, nooit zal ik je bedriegen, ik blijf je eeuwig trouw!" "En als je me toch bedriegt, beloof je dan 100.000 condooms op te blazen en in elke condoom 1 schaamhaar van je minnares te steken, en die condooms ten slotte uit te delen aan een groot warenhuis naar keuze?"

of

 

of 

 

11:43 Gepost door ivo konings in literatuur/poëzie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

of

'Schatje, als we nog eens ruzie hebben, wil je dan een keer écht mijn koffers op straat zetten?

Groeten

Gepost door: Willy | 21-03-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.