12-03-08

 

8.100 POEZIEBUNDELS ALS VERGOEDING

 

De islamitische vrouw heeft in geval van echtscheiding maar een povere rechtspositie. Eerder dan de wet hieromtrent aan te passen blijft de Iraanse rechtbank de tradiotionele 'Merieh' trouw. Het komt erop neer dat bij een huwelijk de man de plicht op zich neemt de ultieme wens van de vrouw in te willigen in geval van echtscheiding. Je kan stellen dat het een soort verzekering voor de toekomst is.

Zo moet een Iraniër zijn ex-vrouw vergoeden met 8.100 poëziebundels, een equivalent van 700 mijoen rial of 50.000 euro. Een andere man werd veroordeeld tot het kopen van 124.00 rode rozen nadat zijn vrouw hem voor de rechter had gedaagd omdat hij haar uitgescholden had voor gierige trut. Zolang hij deze belofte niet nakomt legt de rechter beslag op zijn klein appartement.

Beide overeenkomsten werden afgesloten in een romantische bui waardoor die mannen zich nu waarschijnlijk de haren uit het hoofd trekken.

Ik probeer me voor te stellen welke wensen bij de vrouwen zoal opborrelen op het ogenblik dat de vlinders in de buik heftig rond dartelen. 

" Schatje, als je ooit van me weggaat ben je dan bereid 150.000 teelichtjes te zetten aan de oevers van deze vijver waar we voor de eerste keer gevrijd hebben?" "Jazeker, lieveke, voor jou doe ik alles."

Of: "Schatje, als je ooit van plan bent me in de steek te laten, dan moet je    18.000 witte duiven boven op de Eifeltoren lossen terwijl je ' Ik zie zo gère men duivenkot' zingt van Bobbijaan Schoeppe. Het moet tenslotte romantisch blijven.

Of: "Schatje, als je het afbolt, dan zal je 

10:35 Gepost door ivo konings in literatuur/poëzie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.