12-02-08

FIJN, PLASSEN OP EEN HELM

pissen op soldaat

 

 

 

 

 

 

 

 

HEMELWATER

 

Dit is toch een markante foto: een soldaat, midden in een gevechtslinie, het geweer in aanslag, kogelvrij vest, combatboots en een helm die hier eerder als paraplu fungeert. Het kleine ventje is zich uiteraard niet bewust van het gevaar dat er dreigt. Blijkbaar heeft hij dit nog gedaan. Hij staat er erg lakoniek en ontspannen bij alsof hij een spin uit zijn net wil wegplassen of een vlieg op een steen wil verassen.

Op het ogenblik van de feiten, heeft het slachtoffer een vijand in het vizier. De zon schijnt en het heeft al dagen niet meer geregend. Wat gaat er door zijn hoofd als hij nattigheid voelt, als de straal in zijn nek loopt en zijn kakihemd plots doorweekt aanvoelt? Hij zal denken dat het bloed is, want schijnbaar voel je de eerste ogenblikken geen pijn als je getroffen wordt door een kogel. Misschien springt hij dan in paniek recht en krijgt hij een echte kogel tussen de ogen.  Indien niet, kan het zijn dat hij vooruitstormt en in zijn ééntje de wijk bevrijdt van de moordzuchtige taliban.

Ofwel blijft hij rustig, kijkt aandachtig rond en ziet nergens ook maar één regendruppel vallen. Dan begint hij na te denken, vermoedt een aanslag op zijn persoon met onwelriekend afwaswater, gepleegd door één of andere extremist die liever heeft dat hij thuis soldaatje gaat spelen.

Uiteindelijk kijkt hij toch omhoog en krijgt de laatste afgeklopte druppels in zijn oog. Verbijsterd beseft hij dat het ventje hem als mikpunt gekozen heeft om, als een scherpschutter, zijn straal onfeilbaar in de juiste richting te zwengelen. Het militaire brein werkt nu razendsnel. Hij pakt het kind beet, vindt nog de tijd om zijn broekje op te trekken en brengt dan het kind in veiligheid. Blijkt dat de peuter een kleinkind is van Osama Bin Laden. Getroffen door zoveel mensenliefde besluit de superterrorist zijn baard te scheren. Hij schenkt de moedige soldaat zijn baardharen. Die verkoopt ze vervolgens op e-bay en wordt schatrijk. Hij adopteert het kind dat later president van de U.S.A. zal worden.

Besluit: in droge gebieden kan loslopend water leiden tot een historische gebeurtenis.

 

 

12:01 Gepost door ivo konings in literatuur/poëzie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Het is een heerlijk weertje buiten en ik zou zeggen geniet ervan...lieve groetjes

Gepost door: Yolanda | 12-02-08

Reageren op dit commentaar

Oorlog iets wat er eigenlijk nooit zou mogen gebeuren. Zoveel leed zoveel verdriet en waarom.

Groetjes
Linda

Gepost door: Linda | 14-02-08

Reageren op dit commentaar

Hahaha, een pracht van een foto en dan zo'n schitterend verhaal erbij, ik heb weer eens goed gelachen !

Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 14-02-08

Reageren op dit commentaar

Obama bin Laden?

Groeten

Gepost door: Willy | 14-02-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.