23-01-08

DE MOOISTE BENEN

longues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de benen van een goede vriendin. Dat ze er naakt bijzit en een handdoek over haar hoofd heeft doet nu niet ter zake. Zij heeft de mooiste benen van de hele wereld. Dat is wat een kind zou zeggen over de benen van zijn mama nadat de moeder het onder zware druk heeft gezet. Ik, daarentegen ben altijd oprecht kinderlijk verblijd als dit prachtig paar in mijn nabijheid komt. Soms loopt ze op hoge hakken die aan haar voeten gegoten zijn. Ik kan de schoentjes van haar lopers likken, eeuwig snoepgoed onder de tong. De geur van lichtjes opgewarmd leder stijgt als warme lucht in een zomermaand omhoog als ze haar benen kruist. Op haar wreef loopt heel kwetsbaar een blauw adertje naar haar enkel. Een beetje gekneld is hij, wat gezwollen, het vel wat opgespannen satijn. Hier jaagt haar bloed aan de poorten van de meesterwerken die bij elke stap voorwaarts een kunstwerk op mijn netvlies borstelen. Ze rijzen en herrijzen, groeien naar mijn hemel, om uiteindelijk te verdwijnen in de wolken van haar vlezig fruit.

Haar benen zijn landschap, ze glooien, ik stijg haar op en daal haar af, en in de verte weer een nauwelijks zichtbare helling, kalligrafie in één borsteltrek van de frêle enkels naar de gladde kuiten. En in haar knieholte, twee opwaartse gleufjes die een licht gezwollen deeltje doen aanlopen naar de onderkant van de billen. Vanuit haar knieën deinen haar lijnen als vlas op het veld. Een lichte bries waait haar in nauwelijks merkbare  golven over de dijen, wordt storm en rolt als bezeten over twee heuvels heen, huilt in haar grot en stolt dan langzaam in haar heupen.

Ach, hoe zwak is dit beschrijf, hoe moeilijk mijn omcircelen, haar benen een woord als Jaweh dat niet uitgesproken mag. Ik sluit veel beter mijn ogen en laat ze paraderen in mijn droom. Daar zijn ze pakbaar en bereid. Daar kan ik over het landschap zweven en stijgen en dalen op haar thermiek.

12:13 Gepost door ivo konings in literatuur/poëzie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Dag Ivo Al lijk je tekort te schieten in je woorden om zoveel schoonheid. Toch slaag je daar schitterend in. Ik wou dat het om mijn benen en voeten ging :-)
Ik heb bijzonder veel respect voor je bijdrage en je inzet voor mensen met een handicap.

Gepost door: Joke | 23-01-08

Reageren op dit commentaar

Prachtig geschreven Ivo, na het lezen van jouw verhaal wordt elke vrouw jaloers op die benen.

Groetjes !

Gepost door: Parelmoer | 23-01-08

Reageren op dit commentaar

je hebt hier weer prachtige woorden neergezet

Gepost door: merel | 24-01-08

Reageren op dit commentaar

Ik dacht eerst bij de foto: er zijn geen woorden voor. Toch, jij hebt er, Ivo. Een geluk voor de schepping! :-))

Groeten

Gepost door: Willy | 24-01-08

Reageren op dit commentaar

wow......
dat is zó mooi beschreven....
daar wordt je stil van... maar ik denk wel dat ze het waard zijn die benen

Gepost door: bloempje | 25-01-08

Reageren op dit commentaar

Ik heb benen nooit zo gelezen, ik ben dan ook geen man :))
Nu heb ik benen gelezen door de ogen van een man... mooi!

Gepost door: Adem | 26-01-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.