27-11-07

KLAARKOMEN

klaar 2

 

 

Zaterdag is het Wereldaidsdag en daarom organiseert Behoud de Begeerte literaire avonden die 'het klaarkomen' uit de 'doekjes' gaan doen. De beste manier om die vreselijke ziekte van onder je huid te houden is uiteraard in je eentje klaarkomen. Dat biedt nog meerdere voordelen want stel dat je klaarkomt als een brulboei, dan hoef je je niet te schamen voor je partner. Je kunt rustig alle tijd nemen, je moet niet zo nodig met de Kamasoetra het bed in duiken, je mag ongegeneerd uit je bek stinken en als je penis of je 'rose knopje' het laten afweten hoef je geen stupide uitvluchten te zoeken om je falen te verbergen.

Op de affiche zie je dan ook alleen maar solisten die blijkbaar toch met een hele fanfare achter zich de hoogste noten halen. Zo heb je de vrouw boven en onder links. Dat is duidelijk het type dat klaarkomt alsof ze 50.000 volt met hele kleine stroomstootjes door haar schokkende lichaam krijgt gejaagd. Het hoofdhaar schiet als bliksemschichten alle kanten uit en je kan er donder op zeggen dat het haar knettert zoals het vuur in haar open haardje. Haar mond is een schuur waar de wind  meer zuurstof aanmaakt om haar 'hittigheid' nog aan te blazen. Haar gillen klinkt als duizend echo's in een lege kerk en achter haar ogen ontploffen psychedelische kleuren, een vuurwerk van licht en lust.

De man in het midden, toeval of niet, wordt afgebeeld tussen twee klaarkomende vrouwen. In zijn fantasie komen ze wel degelijk echt klaar en hoeft hij zich niet onzeker af te vragen of ze weer niet harrymetsallyen, een uitdrukking uit de filmwereld die ik vandaag dan ook wil lanceren als nieuw werkwoord voor het prozaïsche 'faken'. De foto van de man kan evengoed opgediept zijn uit het archief over folterpraktijken bij de SS dan wel een een afbeelding zijn van een patiënt met ingegroeide teennagel bij de pedicure. Bij de ietwat creatievere kijker lijkt hij te willen klaarkomen in zijn eigen mond.

De vrouw boven en beneden rechts is eerder het canvastype dat bescheiden intellectueel klaarkomt en angst heeft dat de buurman naar de brandweer belt. Zij komt met lichte luchtstootjes, kattekreetjes in half bewustloze toestand al hijgend en hortend. 

Voorwaar een ode aan het trekken,  het sleuren, het vingeren en het geluid van handpalmklopjes op een rauwe biefstuk.

Ik ga zeker kijken.

12:35 Gepost door ivo konings in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Behoud de Begeerte. Ben je mooi klaar mee.

Groet

Gepost door: Willy | 27-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.