26-11-07

SCHAATSTER

schaatster

 

 

 

 

 

D E    S C H A A T S T E R

 

Kon ik het geluid van de schaats maar eens beschrijven, die goddelijke klank die onder het ijs sneller is dan zijn achtervolger. Het gezang van de messen op een bevroren vijver, het gezoem dat stokt aan de oever, zich bijna uitgestorven slingert rond de rieten stengels, plakken graszoden en mossen. De harde winterzon diepgevroren in het glimmende ijs, en zij.

Gij snijdt in mij uw goddelijke gratie, uw kattenlijf dat zoeft en draait en keert, de wind verwarmt en duizend cirkels krast op het vel van ijs. En dan die blik die gij me werpt, geslepen glas, een speer die door de zoutzuil boort. Zijt gij dan niet verlegen, gij onbeschaamd bestaan dat door mijn bladeren suist. En waarom lacht ge nu, legt ge al rijdend een strop rond mijn nek en sleurt gij me mee in uw vaart? Uw lijf is ijs waaraan ik mijn vingers brand als ze wat lang uw gladde huid betasten.

Moet ik dan willoos toezien hoe gij uw kathedraal nog hoger duwt als moet ik hem beklimmen, goed wetend dat éénmaal boven, gij mij afschudt, uit uw tempel jaagt.

Doe nog maar wat snelle rondjes, gij ijsmadame en laat mij aan de oever maar luisteren naar uw ijselijke gilletjes, uw koel geluid dat digitaal in mijn i-pod glijdt. Zo onstond gij ook op mijn computer, en nu vermenigvuldig ik u wel honderd keren want aan de andere kant van de vijver staan ze naamloos toe te zien hoe gij uw lichaam smijt.

 

11:39 Gepost door ivo konings in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Schitterend, Ivo!

Gepost door: Willy | 26-11-07

Reageren op dit commentaar

Mmmm Mooi die ode aan uw ijsmadame!! Ik zie naamloos en ademloos toe :))

Gepost door: Adem | 26-11-07

Reageren op dit commentaar

mmm....ijsmadame...misschien.

Gepost door: Valerie | 29-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.