18-11-07

GROOTOUDERS

grootouders%20(245%20x%20250)

 

Wat doen die grootouders in godsnaam op de grond. Ze lijken wel als schoothondjes op te kijken naar de kinderen, hun kleinkinderen, die verbijsterd en met ongeloof in de ogen dit wonder tafereel gadeslaan. De jongen uiterst links kijkt tegen een opgeschorte rok aan waaronder een walm van vlees moet zichtbaar zijn, een trauma voor het leven, een beeld dat jarenlang zal jagen in zijn hoofd. De tweede mevrouw op de voorgrond steunt amechtig op haar ellebogen  want dieper zakken kan onmogelijk want haar enorme borsten zouden dan langs alle kanten uit haar lichaam puilen. Hun handen zijn in bidhouding verstrengeld als doen ze een belofte dat ze kleine Jan nooit van zijn voetstuk zullen halen, dat ze altijd kalm zullen blijven als hij hen terroriseert, met choco de muren aanpakt of bompa zijn toupetje in de wc-pot stopt.

Natuurlijk was het grootoudersdag op school, met taart en kleffe koffie. Dan voeren de kleinkinderen wat kunstjes op, zingen liedjes voor hun lieve oma en opa die met bewonderende blikken elke beweging van hun achtertelgje volgen.

Welnu, dit is dus mij ook overkomen, vrijdagnamiddag. Een zaal vol grootouders, een zaal waar fierheid als behangpapier aan de muren hing, waar alleen maar voldane en lachende monden de rimpels tot aan de oren trokken. Ik moest een tijdje zoeken voor ik Otti Potti ( Otis ) ergens achteraan ontdekte. Hij leek een beetje onder hypnose te staren naar al die oma's en opa's en toen hij mij ontdekte in die massa bleef hij als versteend naar me kijken. Zijn lieve lach bleef dit keer achter zijn kaakjes hangen, en zijn blik dwaalde verder tussen de massa. Hij heeft het al zo moeilijk om al zijn eigen grootouders en overgrootouders uit elkaar te houden want je kan ze niet op één hand geteld krijgen. Zijn grootouders stammen uit de jaren zestig, de wilde jaren van de seksuele ontvoogding, van roekeloze experimenten die in het geval van zijn grootouders uitdraaiden op een scheiding. Let wel, die grootouders zijn op hun beurt hertrouwd en leven nog allemaal en bevinden zich in blakende gezondheid. Dat betekent dat Otis 4 bompa's heeft ( 2 echte en 2 valse), 4 bomma's (allemaal echte) en 2 overgrootouders. Stel je maar eens in de plaats van dat arme kind dat op een bewonderenswaardige manier ze toch allemaal met de juiste benaming benoemen kan, gaande van oma, moeke, nonna, opa, bompa, bompie, opoe, bompapa  en ik vergeet er nog een paar.

De eerste man op de foto, dat kan ik dus ook wel zijn,want ik ben stapelgek op Otis. Onlangs maakten we samen een gedichtje en we hebben ons rot geamuseerd.

VIER KLEIN KABOUTERTJES 

Vier klein kaboutertjes in een grote doos,

ééntje met een pinnemuts

ééntje met een berenmuts,

ééntje met een slaapmuts

en ééntje met een .....kletskop.

Vier klein kaboutertjes in een grote doos,

ééntje met gele sokken,

ééntje met rode sokken,

eentje met groene sokken,

en ééntje met ... pippisokken.

 

Nog een aangename zondag.

 

 

 

 

 

10:51 Gepost door ivo konings in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Haha Grappig hoor. Heel goed geschreven ook. bedankt om te willen delen.

Groetjes!
OpaVanTwee

Gepost door: OpaVanTwee | 28-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.