14-11-07

LIVE IS NOW

A4jpeg
Deze tekening is een copie van een echte foto. Dat betekent dus dat ik rechtsta, met mijn verlamde benen de grond raak en toch niet tegen de vlakte ga. Ik houd mijn lege rolstoel vast en kijk de belangstellende diep in de ogen als nodig ik hem uit in de rolstoel plaats te nemen. Het is een klein mirakel dat ik kan staan want mijn dwarslaesie is zo hoog dat deze activiteit eigenlijk te hoog gegrepen is. Marc Herremans zou hier veel geld voor geven. To walk again... ik kan wel niet 'walken' maar ik kan u tenminste in de ogen kijken, al is dat maar sporadisch. Meestal kijk ik in het kruis van de mensen of naar hun kont. 

Ik ben dan ook een ware specialist geworden in appelkontjes, peerkonten, hangkonten, uitgezakte konten, konten van beton of platte kaas, konten die onder de oksels beginnen, konten nauwelijks merkbaar in de overgang, stukjeblotereet konten van dokwerkers en babes, stringindereet konten, siliconenkonten, negerinnenuitsteek konten, appetijtelijke en ismijnkontniettedik konten, afentoeblote konten, moederkonten, bommakonten, stinkkonten, vergeetmeniet konten en hierbenik konten.

Zo duwen me de mensen heel vaak dit orgaan op staande recepties in mijn gezicht. Eerst is er wel wat afstand maar naarmate de drank naar de konten zakt, schuiven ze dichterbij, morsen al eens wat drank op mijn kleren en mijn hoofd, wauwelen wat zinnen van bovenuit die ik nauwelijks kan verstaan en af en toe komt een vermoeide receptieganger op mijn schoot zitten. Nu en dan zet zich iemand op zijn hurken om met mij te praten, maar dat hangt een beetje van de leeftijd af want met stijve knieën hou je dat niet lang vol.

Dus dool ik maar wat rond tussen de hapjes en de drankjes, maar lang houd ik het wel niet vol. Dan moet ik de lucht in want met al die konten ben ik dringend toe aan wat frisse lucht. Zelfs een lekkere geile kont zie ik nu niet zitten.

Bij deze wil ik deze tekening zien als een uitnodiging om eens in iemand anders schoenen te stappen, zijn broek even aan te trekken, kijken hoe mijn achterwerk er in jou broek uitziet. Bekijk de wereld eens van onderuit, in kikvorsperspectief. Misschien zie je dan een ander ik, wat lager bij de grond, de konten meer nabij, een lekker primair gevoel dat een mens echt wel eens goed kan doen als het maar voor even is.

Bij manier van spreken kijk je even naar de navel van een ander.

Deze tekening maakt deel uit van een internationale tentoonstelling die nu vrijdag opent onder de naam: Live is now. Eerder was ze al in Italië te zien. Vrijdag is de opening in het cultuurcentrum van Heusden-Zolder, zaterdag in de 'Osteria dei Cavalieri', Hasseltweg 635, Overepen-Tongeren.

Al de werken kan je bekijken op: www.gardelli.eu

12:33 Gepost door ivo konings in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mijn kont zou je nu niet kunnen zien, Ivo, want ik lig erop van 't lachen! Toch moeten zulke 'standpunten' eens nodig ernstig verzinnelijkt worden. En daar kennen we je voor natuurlijk.

Groet

Gepost door: willy | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

met belangstelling gelezen, je weet het op een mooie manier te verwoorden

Gepost door: merel | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.